Over Tante Rie

Over Tante Rie

Vanwaar de naam “Tante Rie”?

De winkel draagt de naam van mijn moeder

Rie Badart. Mijn moeder was zo’n gezellige vrouw die altijd met een kopje thee klaar zat als je thuis kwam. Ze bakte heerlijke cakes en appeltaarten. Het was altijd gezellig bij haar thuis. Het is dus een klein eerbetoon aan deze gewone vrouw die voor ons zo bijzonder was.

Weet je dat we ook een thee hebben die naar haar is genoemd? De thee van Tante Rie, met heerlijke rozen (daar hield ze zo van, rozen) Rie had ook twee zussen: Ginie en Annie. Vanzelfsprekend hebben zij ook ieder een thee naar hun vernoemd gekregen.

Natuurlijk had ik ook een vader en diverse ooms. Die wilde ik ook een plekje in de winkel geven. Dus zo kwam het dat ik nu een paar koffiesoorten in de winkel heb die naar deze heren zijn vernoemd. Oom Ben, dat was mijn vader, zijn broer oom Johan, zwager oom Gerrit, en mijn schoonvader hoort er ook bij: Oom Herman.

Ook al is heel deze generatie niet meer fysiek op deze wereld, zo blijven ze altijd er nog bij.

(op de foto zie je de drie zusjes Badart, de middelste is mijn moeder, Tante Rie. De foto is van 1930)